Фото: прес-служба Вадима Рабіновича

ДБР передало до суду провадження про держзраду екс-нардепа Рабіновича

Працівники Державного бюро розслідувань завершили дії у кримінальному провадженні щодо державної зради колишнього народного депутата України від забороненої політичної партії "ОПЗЖ" Вадима Рабіновича. Обвинувальний акт направлено до суду.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

У Бюро нагадали, що депутат розповсюджував серед населення та політичного керівництва країн Європейського Союзу антиукраїнську пропагандистську інформацію.

"Вадим Рабінович у своїх численних виступах та інтерв’ю оприлюднював маніпулятивні висловлювання, що несли шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, державній, економічній та інформаційній безпеці України. Його пропагандистська діяльність допомагала керівництву російської федерації досягати своїх військово-політичних цілей та забезпечувала РФ ідеологічну допомогу в проведенні підривної діяльності проти України", — йдеться у заяві ДБР.

Справа Вадима Рабіновича: що відомо

26 липня співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у держзраді Вадиму Рабіновичу. За даними слідства, він розповсюджував серед населення та політичного керівництва країн Європейського Союзу антиукраїнську пропагандистську інформацію.

Як зазначають правоохоронці, Вадим Рабінович у своїх численних виступах та інтерв’ю оприлюднював маніпулятивні висловлювання, що несли шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, державній, економічній та інформаційній безпеці України.

У правоохоронних органах вважають, що його пропагандистська діяльність допомагала керівництву Російської Федерації досягати своїх військово-політичних цілей та забезпечувала РФ ідеологічну допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Нагадаємо, що станом на вересень Державне бюро розслідувань відкрило понад 1,8 тисячі кримінальних справ щодо злочинів проти національної безпеки. У них збирають докази та показання свідків, опрацьовують інші матеріали. Усе це використають для притягнення до відповідальності осіб, які зрадили Україну під час війни. Злочини проти нацбезпеки не мають терміну давності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.02.2024 13:37