Фото: Вадим Рабінович. Джерело: "Слово і діло"

Колишнього нардепа від ОПЗЖ Рабіновича оголосили в розшук

Колишнього народного депутата та співголову забороненої в Україні партії "Опозиційна платформа — За життя" Вадима Рабіновича оголошено в розшук.

Про це свідчить поява даних колишнього політика в базі МВС.

Рабінович з'явився у базі МВС серед осіб, яких оголошено у розшук.

Рабінович у сервісі МВС України

Скрін зі сервісів МВС України

Датою зникнення прихильника «руского міра» є 26 липня 2023 року. Щоправда, ще на початку лютого 2022 року Рабінович у статусі народного депутата вилетів до Ізраїлю нібито з робочою поїздкою і не повернувся назад в Україну.

У липні Рабіновичу повідомили про підозру у державній зраді. 1 серпня Печерський районний суд Києва заочно заарештував депутата-зрадника й обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Справа Вадима Рабіновича: що відомо

26 липня співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у держзраді Вадиму Рабіновичу. За даними слідства, він розповсюджував серед населення та політичного керівництва країн Європейського Союзу антиукраїнську пропагандистську інформацію.

Як зазначають правоохоронці, Вадим Рабінович у своїх численних виступах та інтерв’ю оприлюднював маніпулятивні висловлювання, що несли шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, державній, економічній та інформаційній безпеці України.

У правоохоронних органах вважають, що його пропагандистська діяльність допомагала керівництву Російської Федерації досягати своїх військово-політичних цілей та забезпечувала РФ ідеологічну допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань відкрило понад 1,8 тисячі кримінальних справ щодо злочинів проти національної безпеки. У них збирають докази та показання свідків, опрацьовують інші матеріали. Усе це використають для притягнення до відповідальності осіб, які зрадили Україну під час війни. Злочини проти нацбезпеки не мають терміну давності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.09.2023 13:07