Фото: "Новинарня"

НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа, який обдурив Європейський суд з прав людини

Колишнього народного депутата від партії "Народний фронт" Георгія Логвинського було оголошено в розшук. Він нібито міг організувати схему присвоєння понад 50 мільйонів гривень з держбюджету.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

У відомстві зазначають, що протягом 2013-2016 років Логвинському вдалося ввести в оману Європейський суд з прав людини. Він нібито наказав представнику компанії "Золотий Мандарин" направити до ЄСПЛ заяву про стягнення 54 мільйонів гривень як невиплачену заборгованість від "Київенерго". У заяві представник "Золотого Мандарина" послався на рішення суду, яке влада нібито не виконувала з 2009 року.

"Насправді компанія не вживала заходів для стягнення такої заборгованості, оскільки всі її рахунки та майно були заарештовані. Крім того, підозрювані приховали від суду той факт, що ТОВ "Золотий Мандарин Ойл" напередодні звернення до ЄСПЛ відступило права вимоги до "Київенерго" на користь іншого підприємства та отримало за це 54 млн гривень", — уточнюють у НАБУ.

Детективи впевнені, що Логвинський домовився з керівництвом Мін'юсту України про те, щоб відомство "допомогло" уповноваженому уряду у справах ЄСПЛ підготувати декларацію про дружнє врегулювання спору. Таким чином, як стверджує слідство, підконтрольне екс-нардепу підприємство повторно отримало 54 мільйони гривень.

Нагадаємо, правоохоронці викрили на хабарі очільника Державної судової адміністрації УкраїниЗа даними слідства, чинний голова ДСА ще 5 березня цього року отримав від представника комерційного підприємства 7,5 тисяч доларів США, з яких пʼять тисяч доларів США мали бути передані суддям за винесення рішення, а 2,5 тисячі доларів США — залишені собі за посередницькі послуги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.08.2023 18:28