Фото: НАБУ

НАБУ затримало голову Держсудової адміністрації Сальникова за підозрою в хабарництві

Правоохоронці викрили на хабарі очільника Державної судової адміністрації України. Зараз детективи Національного антикорупційного бюро проводять обшуки на робочому місці підозрюваного.

Про це повідомили у прес-службі НАБУ.

"За даними слідства, чинний голова ДСА ще 5 березня цього року отримав від представника комерційного підприємства 7,5 тисяч доларів США, з яких пʼять тисяч доларів США мали бути передані суддям за винесення рішення, а 2,5 тисячі доларів США — залишені собі за посередницькі послуги", — йдеться у повідомленні. 

За ці гроші посадовець обіцяв посприяти у позитивному рішенні суддів Верховного Суду. Відомо, що залученим мав бути і колишній очільник ВС Всеволод Князєв.

"Після викриття НАБУ і САП екс-голови ВС на одержанні неправомірної вигоди, поведінка голови ДСА різко змінилася і він почав ухилятися від вирішення питання, проте й не маючи намір повертати отриману ним неправомірну вигоду", — зазначили у НАБУ.

 Зазначимо, Державну судову адміністрацію очолює Олексій Сальников.

Нагадаємо, напередодні у САП повідомили, що справа Всеволода Князєва перебуває на завершальному етапі розслідування. Захист колишнього голови Верховного Суду, якого підозрюють в отриманні хабаря у розмірі 2,7 мільйона доларів, скоро зможе ознайомитись із матеріалами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 24.07.2023 13:22