Фото: Центр національного спротиву

Формують "реєстр небажаних мешканців": рашисти посилили терор українців в окупованому Маріуполі

Рашисти на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) України продовжують займатися терором населення. Зокрема, у Маріуполі росіяни формують "реєстри небажаних мешканців". 

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Вказується, що росіяни формують реєстри мешканців Маріуполя, яким буде заборонено проживати у місті. Так, йдеться як про тих, хто підлягає депортації й тих хто не зможе повернутись.

У Центрі зазначають, що до окупованого міста повернулись 600 мешканців, але ворог боїться повернення "агентури" Сил оборони, тому й рашисти створюють відповідний реєстр. Водночас до Маріуполя завозять етнічних росіян та вихідців з Центральної Азії. Таким чином змінюється демографічний склад населення.

"Маємо черговий злочин Росії, коли мешканцям не можна жити в рідному місті, яке до цього ж було зруйновано ЗС РФ, через політику кремля", — йдеться в повідомленні.

Центр національного спротиву зауважує, що всі відповідальні за цю політику колаборанти понесуть відповідальність.

Нагадаємо, раніше Маріупольська міська рада повідомляла, що російські загарбники у тимчасово окупованому Маріуполі заробляють кошти на ремонті пошкоджених будинків. Окупанти відмовляються відновлювати згорілі квартири, але гроші за це отримують.

Також раніше російські загарбники звели у Маріуполі іпотечний будинок. Однак місцевим жителям тут квартири не надаватимуть. Окупаційна влада зацікавлена у тому, щоб заповнити місто приїжджими росіянами з різних куточків РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.05.2024 16:17