Фото: Пресслужба Маріупольської міської ради

Окупанти хизуються новим будинком у зруйнованому Маріуполі, куди планують заманювати росіян

Російські загарбники звели у Маріуполі іпотечний будинок. Однак, місцевим жителям тут квартири не надаватимуть. Окупаційна влада зацікавлена у тому, щоб заповнити місто приїжджими росіянами з різних куточків РФ.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада у Telegram-каналі.

"Один із перших нових іпотечних будинків збудували у Приморському районі на перетині проспекту Нахімова та вулиці Чорноморської. Окупанти називають архітектуру будинку "путінським ампіром" мабуть на зразок "сталінського", йдеться у повідомленні.

Зазначається, що росіяни рекламують чотириповерхову будівлю у міських соціальних мережах, але маріупольцям квартири у новобудові не дістануться. Причина тому незацікавленість окупантів у створенні житла для місцевих українців. Натомість місцева влада хоче заробляти та заповнювати Маріуполь приїжджими росіянами з інших регіонів.

Додається, що чимало так званого комерційного житла будується прямо на місці знесених багатоповерхівок маріупольців. 

"Місцеві жителі проводять акції протесту та вимагають компенсаційне житло на заміну зруйнованому. Але окупанти це ігнорують, бо захопили місто не для того, щоб враховувати думку місцевих", наголошують у міськраді Маріуполя.

Нагадаємо, у Маріуполі місцеві мешканці скаржитися на неякісні "ремонти" від окупантів. Зазначається, що після одного з таких "ремонтів" у будинку на вулиці Азовстальській, 168 квартири заливає дощовою водою. Мешканці багатоповерхівки змушені самостійно боротися із наслідками.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.01.2024 14:59