Фото: volyn24.com

Голосування за відкриття е-декларацій: Тищенко відзначився черговою брехнею (відео)

У вівторок, 5 вересня, народні депутати не проголосували за важливу поправку про відновлення публічної роботи реєстру декларацій НАЗК до законопроекту №9534. Проте народний обранець Микола Тищенко намагається маніпулювати інформацією: голосуючи за законопроект в цілому, перед цим проголосував проти головної правки до нього.

Незабаром на офіційному сайті Верховної Ради з’явився перелік осіб, які проголосували проти важливої поправки. Серед них позафракційний нардеп Микола Тищенко та "Слуга народу" Дмитро Микиша.

Скріншот з сайту Верховної Ради

Цікаво, що під час голосування про відкриття е-декларацій нардеп Микола Тищенко, проголосувавши проти, заявив про свою "відкритість" перед суспільством.

"Проголосували за декларації. У нас немає чого скривати від суспільства. Парламент працює, з чим я вас всіх і вітаю. Слава Україні! Ми переможемо", — заявив Тищенко.

Варто відзначити, що соратником Тищенка у цьому голосуванні став нардеп від партії "Слуга народу" Дмитро Микиша, який також голосував проти головної поправки до закону №9534.

У підсумку головний законопроект про повернення декларування прийнято в цілому. "За" проголосували 329 народних обранців. Проте одну з основних правок до нього — про негайне відкриття декларацій, парламентарі не прийняли.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила законопроект №9534 про відновлення електронного декларування під час воєнного стану. Проте парламентарі не підтримали поправку №371 — про негайне відкриття декларацій чиновників.

Раніше у Національному агентстві з питань запобігання корупції закликали Верховну Раду не руйнувати декларування та не приховувати від суспільства дані про осіб, які вчинили корупційні злочини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.09.2023 07:01