Готель "Україна" у Києві. Джерело: sud.ua

Готель "Україна" в центрі Києва хочуть продати: названо стартову ціну

Чотиризірковий готель "Україна", який розташований біля майдану Незалежності у Києві, хочуть продати. Його початкова ціна становитиме понад один мільярд гривень.

Про це повідомив голова Фонду державного майна України Віталій Коваль.

За його словами, вартість об'єкта на старті буде складати понад один мільярд гривень. Проте ціна може зрости до фінансових можливостей потенційних інвесторів. Очікувана вартість угоди може складати понад 2,2 мільярда гривень. Аукціон планують провести наприкінці літа 2024 року.

"Ми очікуємо, що такий об'єкт як готель "Україна" точно буде цікавий інвесторам, тому ціна може зрости у рази", — заявив він.

Коваль зазначив, що на початку повномасштабної війни готель деякий час не працював, тому накопичилися борги, які станом на зараз становлять 40 мільйонів гривень. Проте Коваль не вважає це проблемою, оскільки за місяць такий об'єкт може отримувати прибуток в десятки мільйонів гривень.

Очільник ФДМУ зазначив, що профіль готелю має зберігатись. За його словами, це понад 300 готельних номерів, що мають надавати готельні послуги гостям та мешканцям столиці. Одна з головних умов продажу готелю "Україна" — збереження мінімум на пів року нинішнього складу працівників. 

Що відомо про готель "Україна"

Відкриття готелю "Україна" відбулось 28 вересня 1961 року. Тоді він називався "Москва". Тут зазвичай зупинялись вищі чиновники та очільники як українського, так і загальносоюзного рівня.

За період свого існування готель мав різне спрямування діяльності, однак завжди ключовою задачею залишалось надання готельних послуг.

Нагадаємо, у січні Фонд держмайна анонсував приватизацію столичного готелю "Україна". Голова ФДМУ Віталій Коваль підкреслив, що під час війни Україна має використовувати внутрішні резерви держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 29.04.2024 21:42