Готель "Україна". Джерело: Telegram голови ФДМУ Віталія Коваля

Фонд держмайна анонсував приватизацію готелю "Україна" у Києві

Фонд держмайна анонсував приватизацію столичного готелю "Україна". Причина — накопичені борги обсягом 45 мільйонів гривень.

Про це повідомив голова Фонду держмайна України Віталій Коваль. За його словами, наразі будівля знаходиться у підпорядкуванні ФДМУ.

"Відвідав державне підприємство. Шість конференц-залів, кімнати для переговорів та фонд у 363 номери. Готель "Україна" — працює і буде працювати", — написав він у Telegram.

За його словами, на даний час, через воєнний стан, у готелі дуже мало клієнтів. Проте щомісяця тут проходять в середньому 15 конференцій. Для гостей пропонують зали, де можна розмістити від 10 до 250 людей. Також є укриття, в якому розташована окрема аудиторія для заходів на 50 осіб. Наявний паркінг на 80 машин.

Фото: Telegram голови ФДМУ Віталія Коваля

Фото: Telegram голови ФДМУ Віталія Коваля

"Разом з тим, готель накопичив понад 45 мільйонів гривень боргів. Тому у планах Фонду — його приватизація. Завдання ФДМУ, щоб будь-яке підприємство, яке знаходиться в нашому управлінні, було прибутковим або знайшло нового ефективного власника", — проінформував посадовець.

Коваль підкреслив, що під час війни Україна має використовувати внутрішні резерви держави.

"А приватизація — це дохід в бюджет, із якого фінансуються Сили оборони. А також робочі місця, нові можливості для створення бізнесу і розвитку територій", — додав голова ФДМУ.

Нагадаємо, Фонд державного майна запустив сайт, який містить перелік усіх арештованих активів росіян та колаборантів, переданих в управління відомству.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 19.01.2024 20:52