Фото: АрміяInform

Фонд держмайна запустив сайт з переліком санкційних активів росіян

Фонд державного майна запустив сайт, який містить перелік усіх арештованих активів росіян та колаборантів, переданих в управління відомству.

Про це повідомляє прес-служба Фонду держмайна.

Зазначається, що до реєстру внесена інформація про 136 підсанкційних активів. Це власність російських олігархів Михайла Шелкова, Володимира Євтушенкова, Аркадія Ротенберга, херсонського колаборанта Володимира Сальдо, російського сенатора Сергія Цекова, екс-президента  України Віктора Януковича та інших.

Фото: Фонд державного майна

За інформацією Фонду, арештоване майно в майбутньому буде виставлено на приватизацію або в оренду через систему Prozorro. Там кожен зможе стежити за ходом аукціону в режимі реального часу. Реєстр запустили з метою інформування української громадськості та іноземних партнерів про стан справ з усіма конфіскованими активами, якими управляє Фонд.

"Важливо, щоб кожен у кілька кліків міг дізнатися все про захоплене майно колаборантів чи російських олігархів, яке в майбутньому може принести прибуток державі", — зазначив перший заступник голови Фонду держмайна Денис Шугалій.

Варто зазначити, що перелік арештованих активів буде збільшуватися. Адже найближчим часом Фонд планує передати ще близько 500 об'єктів російських олігархів та українських колаборантів.

"Команда ФДМУ невпинно працює над здобуттям нового досвіду щодо питань розшуку, замороження та ефективного управління санкційним майном", — додають у прес-службі.

Нагадаємо, 13 вересня Європейський Союз вирішив продовжити індивідуальні санкції проти Росії ще на піврокуОбмеження застосували до майже 1 800 фізичних та юридичних осіб у відповідь на необґрунтовану військову агресію РФ проти України. Рада ЄС вирішила продовжити обмеження щодо осіб, причетних до підриву територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України, на наступні шість місяців.

Відомо, що санкції передбачають обмеження на пересування для фізичних осіб, заморожування активів, а також заборону надавати кошти чи інші економічні ресурси фізичним та юридичним особам зі списку. До того ж Євросоюз вирішив викреслити зі списку чотирьох фізичних осіб. Їхні імена офіційно не називають.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 18.09.2023 17:47