Фото: Pixabay

ЄС ще на півроку продовжив санкції проти Росії, але є нюанс

У середу, 13 вересня, Європейський Союз, вирішив продовжити індивідуальні санкції проти Росії ще на півроку, проте виключив зі списків чотирьох осіб.

Про це повідомляється на сайті Ради Євросоюзу. Обмежувальні заходи діятимуть до 15 березня 2024 року.

Зокрема, обмеження застосували до майже 1 800 фізичних та юридичних осіб у відповідь на необґрунтовану військову агресію РФ проти України. Рада ЄС вирішила продовжити обмеження щодо осіб, причетних до підриву територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України, на наступні шість місяців.

Відомо, що санкції передбачають обмеження на пересування для фізичних осіб, заморожування активів, а також заборону надавати кошти чи інші економічні ресурси фізичним та юридичним особам зі списку.

До того ж Євросоюз вирішив викреслити зі списку чотирьох фізичних осіб. Їхні імена офіційно не називають. Проте за даними джерела Deutsche Welle, йдеться про власника групи "ЄСН" Григорія Берьозкіна, який є мільярдером і колишнім власником групи "Нортгаз" Фархада Ахмєдова та екс-директора найбільшого російського маркетплейсу Ozon Олександра Шульгіна. Крім того, санкції не продовжили проти полковника російської армії Георгія Шуваєва, який загинув під час вторгнення в Україну.

Нагадаємо, Російська Федерація отримує оригінальні підсанкційні деталі для літаків Boeing і Airbus в ОАЕ, Китаї, Туреччині та кількох європейських країнах. Для обходу санкцій росіяни почали зловживати паралельним імпортом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.09.2023 19:25