Фото: Pixabay

ГУР: Telegram заблокував низку офіційних чат-ботів України

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що платформа Telegram заблокувала низку офіційних ботів. Йдеться також про блокування чат-бота української розвідки "Головний бот розвідки", за допомогою якого можна було повідомляти про рух окупантів.

У ГУР попередили, що росіяни створюють боти зі схожими назвами та закликали не надсилати на них персональних даних.

"Сьогодні (28 квітня, — ред.) керівництво платформи Telegram необґрунтовано заблокувало низку офіційних ботів, які протидіяли військовій агресії Росії проти України, в тому числі заблоковано "Головний бот розвідки", — наголосили у розвідці.

Там додали, що це відбулось всупереч правилам та заявам, які керівництво Telegram публічно декларувало. Водночас у ГУР запевняють, що, попри блокування їхнього бота, персональні дані усіх громадян у безпеці.

Під блокування потрапив й бот легіону "Свобода Росії".

"Під роздачу потрапив не лише наш бот, а й низка інших офіційних чат-ботів озброєних підрозділів та держструктур України", — повідомили адміністратори каналу.

Офіційних повідомлень нема. У "Дії" бот "Єворог" також не працює.

Нагадаємо, раніше засновник Telegram Павло Дуров повідомляв, що Apple вимагає від месенджера блокувати низку каналів для користувачів з українськими SIM-картками.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 29.04.2024 01:15