На фото: Катаріна Матернова. Джерело: Представництво Європейського Союзу в Україні

Коли можуть розпочатися переговори щодо вступу України до ЄС: відповідь посла

Говорити, що процес вступу України до Європейського Союзу затягнувся — не коректно. Можливо, в червні розпочнуться переговори щодо євроінтеграції. 

Про це заявила посол ЄС в Україні Катаріна Матернова в інтерв'ю "24 Каналу". 

Дипломат зазначила, що Україна рухається в правильному напрямку, та додала: якщо взяти загальну концепцію розширення блоку, то рух України до членства в ЄС можна схарактеризувати як дуже швидкий.

Також вона нагадала про те, що лише через чотири дні після початку повномасштабної війни Київ подав запит на вступ до ЄС. Уже через три місяці Україна отримала статус кандидата, а у 2023 році отримала від європейських лідерів дозвіл на переговори щодо вступу.

"Тож я вважаю цю динаміку дуже позитивною. І я не бачу, що є якась невідповідність між політичними сигналами та ймовірним початком процесу у червні. Буде дуже сумно, якщо ми цей процес у червні не почнемо, але я дуже сподіваюся, що все буде добре", — каже Матернова.

Нагадаємо, що сьогодні, у День Європи, з візитом до Києва прибула голова Європейського парламенту Роберта Мецола. Її зустрів спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.05.2024 14:03