Олексій Мацука. Джерело: Facebook

Колишній керівник державної інформагенції розсилав "темники" щодо "бажаних" і "небажаних" спікерів, — ЗМІ

Колишній керівник державної інформаційної агенції "Укрінформ" Олексій Мацука розсилав редакції "темники" з небажаними спікерами. Однак колектив відмовився працювати за такими методами.

Про це повідомила "Українська правда". За словами співрозмовників видання серед працівників «Укрінформу» на початку грудня 2023 року Мацука особисто відправив регіональній редакції файли з рекомендаціями, які теми треба висвітлювати кореспондентам в областях, у кого брати коментарі, а в кого не бажано.

У статті йдеться, що майже в кожному файлі була колонка "небажані спікери" з переліком людей, організацій, місцевих політиків, коментарі яких не треба використовувати в матеріалах. Загальна тенденція, яка спостерігається в усіх документах: серед "небажаних спікерів" — опозиційні до нинішньої влади діячі. Однак, як ідеться у матеріалі, ці "темники" не дали результату.

"Коли Мацука дізнався, що "темники" розійшлися по всьому агентству, а не лише серед регіональних кореспондентів, то перелякався. Спочатку все заперечував, потім казав, що надсилав тільки дві колонки з темами та спікерами, а третю з «небажаними спікерами» хтось інший дописав. Через деякий час узагалі наказав власкорам в областях зробити матеріали з усіма "небажаними спікерами", — сказав один з очевидців тих подій в агенції.

Люди з медійної команди Офісу президента під час спілкування заперечили свою причетність до появи "темників" в "Укрінформі". Мацука відмовився відповідати на запитання, звідки їх отримав.

Декілька днів тому стало відомо, що Олексій Мацука завершує роботу в агенції.

"Колеги, я завершую роботу в "Укрінформі". Дякую всім за чудові місяці плідної роботи. Це було не просто, але все заради перемоги. Ще раз дякую за неоціненний досвід", — заявив він.

Нагадаємо, що голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин з фракції "Голос" поставив під сумнів ефективність національного телемарафону. Водночас він розуміє логіку створення офіційного єдиного каналу комунікацій у країні, що воює.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.05.2024 15:58