Новопризначений голова Комітету з питань свободи слова Юрчишин поставив під сумнів ефективність телемарафону

Новопризначений голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин з фракції "Голос" поставив під сумнів ефективність національного телемарафону. Водночас він розуміє логіку створення офіційного єдиного каналу комунікацій у країні, що воює.

Про це йдеться у коментарі Ярослава Юрчишина агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, якщо більша частина суспільства отримує інформацію з анонімних Telegram-каналів, то "щось із марафоном — не так".

"Моя позиція щодо марафону: його ефективність — під питанням. Якщо його ефективність — під питанням (а це інвестиція державних коштів), то потрібно працювати з цією ефективністю в тому чи іншому напрямі. Відповідно, потрібно вирішувати питання або більшого балансу, або більш проактивної позиції, або дійти до розуміння, що, на жаль, цей філігранний метод не виконує зараз своєї функції і шукати якийсь інший формат", — сказав Юрчишин у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу.

Водночас він наголосив, що певна спрямованість інформаційної політики в країні, яка воює, має бути.

"Я уявляю собі дискусію своїх колег у якомусь ефірі на тему, умовно кажучи, "відставки" Залужного. З безліччю інсайдерської інформації, яка пізніше спростовується. Тобто, певна спрямованість інформаційної політики має бути, але не цензура. Ось вона на початку війни виглядала цілком логічною", — пояснив парламентарій.

Нагадаємо, 9 грудня Верховна Рада призначила депутата Ярослава Юрчишина з фракції "Голос" на посаду голови комітету з питань свободи слова. Він змінить на цій посаді скандального Нестора Шуфрича.

За це рішення проголосувало 247 народних обранців. Таким чином у цьому Комітеті вже є чотири члени: голова — Ярослав Юрчишин, заступник — Євгеній Брагар, секретар — Сергій Швець, а також Нестор Шуфрич, який залишається під вартою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.12.2023 20:16