Фото ілюстративне. Джерело: Рixabay

Країни Європи стали мішенню для російських пропагандистських атак перед виборами до Європарламенту

Майже всі країни Європейського Союзу зазнали атак в Інтернеті від російських пропагандистів. Це відбувається на тлі майбутніх виборів до Європарламенту, які відбудуться на початку червня.

Про це повідомив Bloomberg із посиланням на заяву державного секретаря Франції у справах Європи Жана-Ноеля Барро.

За його словами, зусилля французького уряду щодо боротьби з іноземним втручанням і дезінформацією виявили понад 30 нових веб-сайтів, які розповсюджують прокремлівську пропаганду на території всієї Європи.

Журналісти видання уточнили, що нові російські пропагандистські інформаційні ресурси доповнюють уже виявлені 193 домени.

Міністерство закордонних справ Франції поінформувало, що 25 із 27 країн-членів Європейського Союзу стали об'єктами таких нападів протягом останніх місяців.

Державний секретар Франції у справах Європи зазначив, що такі інтернет-операції спрямовані на дестабілізацію громадської думки перед голосуванням.

Під час виступу перед журналістами разом зі своїми німецькими та польськими колегами він закликав соціальні платформи блокувати веб-сайти, які беруть участь в операціях іноземного втручання.

Нагадаємо, наприкінці березня прем’єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо заявив, що деяким депутатам Європейського парламенту платили за поширення російської пропаганди. Таку заяву він зробив на тлі викриття проросійської мережі впливу в ЄС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.04.2024 10:16