Фото: Twitter G7AmbReformUA

Лідери "Великої сімки" оголосили про нові обмеження щодо РФ: деталі

Лідери країн "Великої сімки" обмежать торгівлю алмазами з Російською Федерацією. Таким чином вони скоротять доходи, які фінансують війну РФ проти України.

З відповідною заявою лідери G7 виступили в перший день триденного саміту в Хіросімі.

"З метою зменшення доходів, які Росія отримує від експорту алмазів, ми продовжуватимемо тісно співпрацювати з метою обмеження торгівлі та використання алмазів, видобутих, оброблених або вироблених в Росії, а також взаємодіяти з ключовими партнерами з метою забезпечення ефективного впровадження майбутніх скоординованих обмежувальних заходів, у тому числі за допомогою технологій відстеження", — йдеться у заяві.

Поки що не розголошуються деталі того, як працюватимуть санкції щодо алмазів з Росії.

Джерела ЄС повідомляють, що технологія відстеження алмазів буде використана для того, щоб гарантувати, що російські алмази все ще можна буде ідентифікувати після перепродажу через інші країни, такі як Індія або Об'єднані Арабські Емірати.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що лідери країн G7 на саміті в Японії обіцятимуть надати Україні нову економічну допомогу. Також лідери "Великої сімки" планують видати окрему заяву, в якій рішуче засудять агресію Росії.

Також країни "Великої сімки" вирішили збільшити допомогу нашій державі. Зокрема лідери країн G7 пообіцяли заповнити нормативні прогалини в банківському секторі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.05.2023 15:31