Фото: Twitter G7AmbReformUA

Нова допомога Україні та заклик Путіну: на саміті "Великої сімки" готують резонансну заяву

Лідери країн G7 на саміті в Японії обіцятимуть надати Україні нову економічну допомогу. Також лідери "Великої сімки" планують видати окрему заяву, в якій рішуче засудять агресію Росії.

Про це повідомляє NHK.

Лідери G7 планують закликати Росію негайно вивести всі свої війська з України. У заяві також наголошується на тому, що використання російськими військами ядерної чи іншої зброї масового ураження є неприпустимим. У проекті заяви агресія Росії називається "вторгненням і невиправданою та неспровокованою війною, яка зневажає Статут ООН". Війна призвела до продовольчої та енергетичної криз у світі та завдала значних збитків країнам з вразливою продовольчою та енергетичною безпекою.

За даними видання, "Велика сімка" зобов'язується надати підтримку країнам, які також постраждали від війни, в тому числі "Глобальному Півдню".

Нагадаємо, проти Російської Федерації можуть бути введені нові санкції з боку країн "Великої сімки" та Європейського Союзу. Вони торкнуться газових та нафтових трубопроводів.

Також країни "Великої сімки" вирішили збільшити допомогу нашій державі. Зокрема лідери країн G7 пообіцяли заповнити нормативні прогалини в банківському секторі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.05.2023 08:38