Фото: rada.gov.ua

Обмежать експорт російського газу в Європу: країни ЄС та "Великої сімки" готують важливе рішення

Проти Російської Федерації можуть бути введені нові санкції з боку країн "Великої сімки" та Європейського Союзу. Вони торкнуться газових та нафтових трубопроводів.

Про це повідомляє Financial Times.

Зазначається, що країни G7 планують ухвалити рішення за підсумками саміту в Японії, який відбудеться 19-21 травня у Хіросімі.

Санкції G7 вдарять по імпорту газу РФ трубопроводами, робота яких раніше була призупинена чи скорочена. Обмеження здебільшого стосуватимуться постачання газу до Польщі та Німеччини.

Також видання не повідомляє, про які саме трубопроводи йде мова. Згідно з непідтвердженою інформацією, під санкції може потрапити нафтопровід "Дружба".

Такі дії країн свідчать про те, що санкції потрібні для того, щоб переконатися, що партнери не змінять свою думку в майбутньому.

Джерело наголошує, що навряд чи варто очікувати миттєвої дії санкцій. Проте у Брюсселі налаштовані рішуче, адже з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну частка російського газу в імпорті ЄС впала з понад 40% до 10%.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у п’ятницю, 12 травня, увів санкції проти 200 оборонних підприємств Росії та Білорусі. Обмеження запроваджено на 10 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.05.2023 11:31