Фото: Twitter G7AmbReformUA

Країни "Великої сімки" збільшать розмір допомоги Україні: про яку суму йдеться

Країни "Великої сімки" вирішили збільшити допомогу нашій державі. Зокрема лідери країн G7 пообіцяли заповнити нормативні прогалини в банківському секторі.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що країни G7 створили нову ініціативу щодо ланцюжка постачань. Після довгих переговорів міністри фінансів країн "Великої сімки" запропонували збільшити підтримку України на 2023 рік та початок 2024 року до 44 млрд доларів.

"Ми закликаємо до негайного припинення незаконної війни Росії проти України, що усунуло б одну з найбільших невизначеностей щодо глобальних економічних перспектив", — йдеться у повідомленні міністрів.

Згідно з наявною інформацією, допомога нашій державі до початку 2024 року була збільшена до 44 мільярдів доларів. Це дозволило Міжнародному валютному фонду схвалити підтримку в розмірі 15,6 мільярда доларів протягом чотирьох років.

При цьому міністри фінансів та очільники центральних банків США, Великої Британії, Франції, Німеччини, Італії, Канади та Японії узгодили позиції щодо широкого кола питань: від проблем банківського сектору до реструктуризації боргів.

Нагадаємо, 17 квітня міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок під час зустрічі голів МЗС "Великої сімки" заявила, що країни G7 мають довести російському диктатору Володимиру Путіну, що він не досягне своєї цілі через втому від війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.05.2023 17:17