Фото: Офіс президента

"Не досягне своїх цілей": одна з країн G7 зробила гучне попередження для Путіна

Країни "Великої сімки" мають довести російському диктатору Володимиру Путіну, що він не досягне своєї цілі через втому від війни.

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок під час зустрічі голів МЗС "Великої Сімки", передає "Укрінформ".

"Як кризова команда в тривалій місії, G7 минулого року протиставляла російській агресії один бар'єр за іншим: зимовою допомогою для людей в Україні, антиросійськими санкціями та обмеженням цін на нафту. За нашої підтримки Україна вистояла проти російської енергетичної війни та зимового наступу", — зауважила Бербок.

Вона також зазначила, що під час зустрічі в Японії представники G7 підтвердять і посилять свої зобов'язання.

"Наразі йдеться про те, аби показати Путіну нашу рішучість щодо того, що він не досягне своїх цілей також через виснаження та втому", — сказала дипломат.

Крім того, Бербок нагадала, що "Велика Сімка" працює над рішеннями боргових криз багатьох країн, наполегливо намагається не допустити глобального голоду та бореться з найбільшим безпековим ризиком століття — кліматичною кризою.

"Як G7, ми сильні разом, тому що ми точно знаємо, за що ми стоїмо: за міжнародний порядок, в якому верховенство права та міжнародне право мають пріоритет перед правом сильнішого. За економічні відносини, які базують не на залежностях, а на справедливості та загальних правилах конкуренції", — резюмувала Бербок.

Нагадаємо, раніше очільниця міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок закликала російського колегу Сергія Лаврова припинити війну в Україні. Також чиновниця звинуватила Росію в тому, що остання паралізує роботу "G20".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.04.2023 10:56