Фото: Офіс президента

Зеленський розповів про держави, які підводили Україну із наданням військової допомоги

Президент Володимир Зеленський заявив, що під час повномасштабної війни були моменти, коли Україні певні країни обіцяли допомогу і підводили з вчасним її наданням.

Про це він сказав в інтерв’ю представникам фінських, шведських, данських і норвезьких ЗМІ.

"На війні дуже важливо все робити вчасно. І розраховувати на тих, хто тобі, щось пообіцяв або дав слово. Це дуже важливо. На цій війні в нас були моменти, коли нас підводили. Я хочу вам подякувати, що цього не було з вашими країнами", — сказав глава держави.

При цьому він не вказав, про які саме країни і допомогу йдеться.

"Це важливо. Коли хтось тебе підводить  це впливає на той тягар. Тому що ти обіцяєш країні, яка своєю чергою бореться за спільні цінності. І країни розуміють  те, що ти сказав країні дуже потрібно. Але це комплексна історія. Жодна з країн присутніх тут, або десь не може повністю забезпечити Україну. Це зрозуміло, бо це сучасна війна, масштабу якої не було, я маю на увазі гібриду, а саме масштабу застосування різних технологій. Тому це складна війна. Це ребус, який має Україна не лише розв'язати, а ще й перемогти. Тому, якщо ми не переможемо  програє цивілізований світ", — зазначив Зеленський.

Нагадаємо, у НАТО повідомили, що поставили Україні 98% необхідної зброї для початку контрнаступу. 

Крім того, міністр оборони Олексій Резніков повідомляв, що українці дізнаються про контрнаступальні дії Збройних сил перш за все від бійців, які братимуть в ньому участь. Він закликав громадян набратись терпіння перед важливою операцією наших Збройних сил.

Водночас керівник прес-центру Сил оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк стверджує, що контрнаступальна операція Збройних сил України вже відбувається у невеликому темпі. Українські бійці наразі працюють над зменшенням потужностей ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.04.2023 14:31