Фото: DW

У НАТО прокоментували підтримку України перед контрнаступом: скільки техніки отримали ЗСУ

Українські захисники отримають необхідну для наступу зброю вчасно. Захід вже поставив Збройним силам України понад 98% обіцяної техніки.

Про це повідомив генерал армії США та верховний головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО Крістофер Каволі під час слухання комітету "США. Військова постанова та виклики національній безпеці в Європі".

"Я впевнений, що ми доставили необхідні їм засоби, і ми також продовжимо роботу, щоб підтримувати їхні операції", — сказав Каволі.

Зазначимо, 26 січня керівник прес-центру Сил оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк повідомила, що контрнаступальна операція Збройних сил України вже відбувається у невеликому темпі. Українські бійці наразі працюють над зменшенням потужностей ворога. 

"Ми не схильні недооцінювати ворога. Ми знаємо специфіку формування цього угруповання, розуміємо його потужності та його потенціал. І працюємо методично над тим, щоб ці потужності та можливості були мінімізовані. Тобто в цьому і полягає той самий контрнаступ, якого всі очікують... Він іде тихенько, невеликими, але впевненими кроками, для того, щоб знищити потужності ворога", — сказала Гуменюк.

Нагадаємо, секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що українці вже скоро побачать початок контрнаступу Збройних сил. Питання щодо наступальних дій наших військових закрите та обмежене.

Тим часом засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що контрнаступ українських військових почнеться після 2 травня. Він також в істериці повідомив про "зраду всередині РФ".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.04.2023 22:52