Фото: росЗМІ

Медведєв знову погрожує Британії ядерною зброю: у чому причина

Заступника голови радбезу Російської Федерації Дмитра Медведєва зачепили слова британської влади щодо можливих ударів ракетами Storm Shadow по території Росії. За це він пригрозив атакувати Велику Британію, якщо Україна зважиться на такі дії.

Про це він написав у Telegram.

Медведєв пригадав, як свого часу співпрацював із британським прем'єром Девідом Кемероном, і зазначив, що тоді він не був таким русофобом.

"Так, середнячок, не більше. А зараз? "Українці, ви можете стріляти нашими ракетами, куди хочете". А ми — британці — не боїмося нічого, навіть ядерного конфлікту... Даремно, дядечку", — йдеться у заяві заступника голови радбезу РФ.

За словами Медведєва, Росії відомо, що "Storm Shadow/SCALP-EG управляється не придурками у вишиванках, а саме британцями та французами", тому "за певних обставин відповідь за таке полетить не лише до Києва". Він також наголосив, що Росія може атакувати ядерною зброєю.

"Відпрацювання відповіді на такі атаки — мета запланованих навчань. І навіть не до кінця освічені дебіли Його Королівської величності це повинні розуміти", — додав Дмитро Медведєв.

Нагадаємо, декілька днів тому журналісти видання The New York Times повідомляли з посиланням на власні джерела, що Пентагон дозволив Україні завдавати удари далекобійними ракетами ATACMS по позиціях росіян в окупованому Криму.

Своєю чергою новопризначений міністр закордонних справ Латвії Байба Браже наголосила, що деякі західні країни вже надали Україні дозвіл бити їхньою зброєю по об'єктах у країні-агресорці Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.05.2024 20:44