Фото: ілюстративне. Джерело: ТСН

На Буковині група цивільних напала на працівника ТЦК: для захисту військовий відкрив вогонь

У Чернівецькій області 20 квітня група цивільних осіб напала на військовослужбовця територіального центру комплектування і соціальної підтримки. 

Про це повідомив Чернівецький обласний ТЦК та СП.

"Сьогодні поблизу села Чорногузи під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб. Транспортний засіб представника ТЦК та СП було заблоковано, а до нього самого застосовано силу та погрози", — йдеться у повідомленні.

З метою захисту військовослужбовець здійснив постріли в землю, в результаті чого ніхто не постраждав. На місце події він викликав поліцію.

"Ми з'ясовуємо усі причини і обставини інциденту та сподіваємось на відповідне реагування правоохоронних органів. Також повідомляємо про відповідальність за ухилення та будь-яке перешкоджання роботі військовослужбовців ТЦК та СП", — зазначили у військкоматі.

У ТЦК наголосили, що відповідно до частини 1 статті 114-1 Кримінального кодексу, "Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період" тягне за собою позбавлення волі терміном від п'яти до восьми років.

Нагадаємо, в Одеській області 2 квітня четверо чоловіків у військовій формі нібито силою затримали 14-річного хлопця. Інцидент трапився у селі Приозерне Ізмаїльського району.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.04.2024 17:07