Олександр Пелешенко. Джерело: Facebook-сторінка Віктора Слободянюка

На фронті загинув український дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Пелешенко

Дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Олександр Пелешенко загинув на війні в боях проти російських окупантів. Він воював іще з 2022 року.

Про це повідомив державний тренер збірної України з важкої атлетики Віктор Слободянюк. Відповідний допис залишив на своїй сторінці у Facebook.

Пелешенко загинув у понеділок, 6 травня, під час виконання бойового завдання. До лав української армії український важкоатлет вступив 2022 року.

"Війна забирає найкращих... Захищаючи Україну від загарбників, сьогодні, 6 травня, героїчно загинув Заслужений майстер спорту України, дворазовий чемпіон Європи (2016, 2017), учасник Олімпійських ігор з важкої атлетики Олександр Пелешенко. Висловлюю щирі співчуття родині та близьким Олександра! Це дуже важка втрата для всієї важкоатлетичної спільноти України. Герої не вмирають", — написав тренер.

На момент загибелі Пелешенку було 30 років. На великих міжнародних турнірах важкоатлет виступав у період з 2015 до 2017 років, після чого 2018 року його усунули від змагань через позитивний допінг-тест, який виявив у його організмі заборонену речовину хлорталідон. Усунення важкоатлета спливало 2026 року.

Пелешенко – дворазовий чемпіон Європи у вазі 85 кг 2016 та 2017 років. Окрім золотих медалей за сумою, у ці роки виборював й "малі" нагороди: у поштовху (2016) і ривку (2017 році). Він був учасником Олімпіади-2016: зупинився за крок від олімпійської медалі, посівши четверте місце із загальним результатом у 385 кг. На чемпіонаті світу 2015 року зайняв четверте місце.

Нагадаємо, в березні стало відомо, що на фронті в боротьбі з російськими загарбниками загинув багаторазовий чемпіон, бронзовий призер чемпіонату Європи та професійний веслувальник Дмитро Губанов.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 06.05.2024 16:09