Фото: скріншот з відео

НАТО збирає біля кордонів з Росією 300 тисяч солдатів, — Politico

У НАТО може зібрати до 300 тисяч солдатів на східних кордонах з Росією. Це має унеможливити розширення війни за межі України.

Про це пише Politico.

Військове керівництво країн НАТО має подати оновлені регіональні плани оборони. Альянс вирішив укріпити свої східні рубежі та направити на лінію кордону до трьохсот тисяч військовослужбовців. Це має зупинити РФ, якщо вона надумає розширити війну за межі України. Такі дії потребують від тридцяти членів НАТО координації і великих зусиль, Необхідні не лише солдати, а й місця для тренувань, велика кількість зброї, спорядження та боєприпасів.

Перший ешелон військ НАТО може складатися з близько сто тисяч солдатів, готових до висування протягом десяти днів. До його складу можуть входити військові з Польщі, Норвегії, Естонії, Латвії і Литви. Другий ешелон військ, пише видання, підтримуватиме цих солдатів, готових до розгортання протягом 10-30 днів з таких країн, як Німеччина.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Польща розпочинає масштабне переозброєння власної армії через загрозу з боку Росії. У 2023 році Варшава витратить 21,7 мільярда доларів або ж 4% свого ВВП на оборону, що вдвічі перевищує вимоги НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.03.2023 08:44