Фото: facebook.com/cswlad.poznan

Відповідь Путіну: Польща створює найбільшу армію в Європі, — The Telegraph

Польща розпочинає масштабне переозброєння власної армії через загрозу з боку Росії. У 2023 році Варшава витратить 21,7 мільярда доларів або ж 4% свого ВВП на оборону, що вдвічі перевищує вимоги НАТО.

Про це повідомляє британське видання The Telegraph.

Повномасштабне вторгнення Путіна в Україну прискорило процес і спонукало до підписання багатьох нових контрактів. Польща матиме найбільшу танкову силу в Європі. Вони вже розмістили замовлення на тисячу танків K2 із Південної Кореї та 250 Abrams зі США. Артилерію Польщі посилять шестисот південнокорейських САУ K9 Thunder, 18 установок HIMARS з дев’ятьма тисячами ракет та 288-ма системами K239 Chunmoo з Південної Кореї.

У боях на фронтах використовуватиметься понад 1000 бойових машин піхоти Borsuk польського виробництва, а повітряне прикриття здійснять 96 гелікоптерів AH-64E Apache зі США та 48 літаків FA-50 з Південної Кореї.

На фон технічного переозброєння, планується подвоїти чисельність польської армії до 300 тисяч осіб. З Великою Британією ведуться перемовини щодо будівництва великого збройового заводу.

Капітан Марек Адамяк з 11-го артилерійського полку Польщі в розмові з The Telegraph сказав, що його підрозділ у середині грудня 2022 року отримав 24 самохідні гаубиці K9 південнокорейського виробництва, здатні вражати цілі на відстані до 34 миль.

"Ми можемо краще маневрувати, стріляти з будь-якого місця. Немає місця, звідки ми не зможемо вистрілити. Ми мали багато старої артилерії, але тепер ми отримали дуже нову зброю", — заявив він.

Польща планує до 2035 року витратити понад 100 мільярдів доларів на озброєння.

Нагадаємо, Україна може отримати винищувачі МіГ-29 не лише від Польщі, але й від Словаччини. Варшава вже підтвердила свій намір.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.03.2023 23:00