Фото: Офіс президента

"Немає жодної причини": президент Фінляндії зробив заяву про відправлення військ в Україну

Фінляндія не бачить причин для відправлення своїх військ до України. Проте країна продовжуватиме надавати Києву військову підтримку.

Таку заяву зробив фінський президент Александр Стубб на спільній прес-конференції з Володимиром Зеленським у Києві 3 квітня.

"Немає жодної причини для Фінляндії надсилати війська в Україну. Ми підтримуємо Україну всіма можливими способами в цей момент", — зазначив він.

Також Стубб підкреслив, що Фінляндія допомагає Україні не лише виділенням військової допомогиа й політичною підтримкою на шляху до вступу у НАТО.

"Ми підтримуємо Україну всіма можливими способами. Наразі ми зробили це шляхом не лише підписання угоди про безпеку, не лише 23-ма пакетами підтримки", — наголосив президент Фінляндії.

Варто зазначити, що раніше міністр закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен заявив, що його країна не виключає можливості відправлення західних військ в Україну в майбутньому. Однак наразі, за його словами, у цьому нема потреби.

Нагадаємо, 3 квітня президент України Володимир Зеленський та президент Фінляндії Александр Стубб підписали Угоду про співпрацю у сфері безпеки та довгострокову підтримку. Скандинавська країна є одним із надійних наших союзників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.04.2024 19:14