Дві країни Євросоюзу не згодні з введенням своїх військ в Україну

Дві країни Євросоюзу не підтримують пропозицією Франції відправити західні війська в Україну. Йдеться про Іспанію та Італію.

Про це пише Reuters та Ansa.

Зазначається, що речник іспанського уряду Пілар Алегрія на прес-конференції 27 лютого заявила, що Іспанія не погоджується з пропозицією Франції направити європейські сухопутні війська в Україну. Країна обмежить свою допомогу постачанням додаткової кількості зброї та інших матеріалів Україні.

"Єдність була і є найефективнішою зброєю, яку має Європа протистояти нападу президента Росії Володимира Путіна", — заявила вона.

Своєю чергою очільник Міністерства закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що його країна також проти введення своїх військ в Україну. Посадовець вважає, що можливість відправлення західних військ в Україну — "це ідея Макрона". Також він додав, що Італія не воює з Росією, а захищає Україну.

"Але коли ви говорите про відправку військ, ви повинні бути дуже обережними, тому що ми не повинні змушувати людей думати, що ми перебуваємо у стані війни з Росією. Ми не воюємо з Росією, ми захищаємо Україну, і, на мою особисту думку, я не є прихильником введення італійських військ в Україну", — наголосив Таяні.

Нагадаємо, 26 лютого президент Франції Еммануель Макрон на зустрічі з журналістами за підсумками конференції на підтримку України заявив про те, відправлення західних військ "у майбутньому не можна виключати, але зараз немає консенсусу щодо офіційного та схваленого відправлення військ на місця".

Своєю чергою речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що поява військових НАТО на території України призведе до прямого конфлікту з Російською Федерацією та ескалації ситуації. Водночас представник Кремля зауважив, що Москві добре відома позиція Макрона "щодо необхідності завдання Росії стратегічної поразки".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.02.2024 18:37