Фото: Маріупольська міська рада

Окупанти у Маріуполі "відмивають" кошти на ремонтах пошкоджених будинків

Російські загарбники у тимчасово окупованому Маріуполі заробляють кошти на ремонті пошкоджених будинків. Окупанти відмовляються відновлювати згорілі квартири, але гроші за це отримують.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

У Маріуполі рашисти впроваджують схеми для "відмивання" коштів. У тимчасово окупованому місті працюють російські підрядники, які ніби-то проводять ремонтні роботи в аварійних будинках. Проте насправді вони лише "відмивають" кошти та заробляють на біді місцевих жителів.

Так, жителі будинку на проспекті Захисників України, 74 заявили, що підрядники просто виключили зі списків на ремонт згорілі квартири. "Відремонтувати" рашисти вирішили лише вцілілі оселі. 

"Підрядник відмиває гроші. Спочатку були списки на ремонт квартир, що згоріли. За два дні до свят списки змінили, щоб народ не міг нікуди звернутися (свята скрізь). Так ось наша влада заробляє на нещастя людей, які пережили війну і втратили рідних і близьких", — обурено пишуть маріупольці у соцмережах.

Також, за словами місцевих мешканців, на вулиці Купріна, 13 "ремонт" триває вже два роки. Кошти будівельна організація отримує, а ось за що не зрозуміло. Жителі пишуть, що змін у їх домівках досі немає.  

"Окупанти перетворили Маріуполь на місце наживи. Росіяни просто заробляють на так званих "ремонтах". Роблять деінде фасади для "картинки" та  машини пропаганди, а в середині квартири маріупольців залишаються у напівзруйнованому стані. Усі кошти, направлені на "відродження" міста — просто осідають у кишенях російських підрядників та місцевої окупаційної адміністрації. Ця халтура нічого не має спільного з якісною відбудовою міста для людей", — зазначив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Нагадаємо, раніше російські загарбники звели у Маріуполі іпотечний будинок. Однак місцевим жителям тут квартири не надаватимуть. Окупаційна влада зацікавлена у тому, щоб заповнити місто приїжджими росіянами з різних куточків РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.05.2024 13:45