Фото: Маріупольська міська рада

Сьогодні роковини обстрілу мікрорайону "Східний" у Маріуполі: якого лиха наробили рашисти дев’ять років тому

У середу, 24 січня, минає дев'ята річниця з дня масованого російського обстрілу житлових будинків у мікрорайону "Східний", що в Маріуполі. Того дня загинули та отримали поранення понад сто людей.

Про цей день згадує Маріупольська міська рада у дописі в Telegram-каналі.

Зазначається, що 24 січня 2015 року, проросійські терористи обстріляли житлові квартали мікрорайону "Східний". Того дня загинула 31 людина, а понад сто осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості. Постраждали близько сотні житлових будинків і споруд.

"Як тоді, так і зараз, російські терористи прагнуть одного смерті мирних людей та руйнувань. Але ми вистояли та об’єдналися. Спільними зусиллями допомагали відновити будинки та допомогти пораненим", зауважують у міській раді.

Разом з тим, згадується і про 24 лютого 2022 року, коли російські окупанти знову вирішили знищити мирне місто Маріуполь.

"Ми сподівалися, що більше подібне не повториться. Але 24 лютого 2022 року росіяни вирішили повністю знищити мирний Маріуполь. Однак ворогу не зламали силу духу та єдності маріупольців, які об'єдналися по всій країні на підтримку ЗСУ та у бажанні відродити місто після деокупації", наголошується у повідомленні.

Додамо, що обстріл Маріуполя 24 січня 2015 року є однією з найбільших трагедій у місті під час російсько-української війни. Того дня о 09:15 ранку було обстріляно житловий мікрорайон "Східний" та блок-пост Збройних сил України в селищі Виноградне. 

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ встановила, що обстріл мікрорайону "Східний" був здійснений саме терористами так званої "ДНР". Пізніше Служба безпеки України навела докази, що обстріл житлових кварталів Маріуполя здійснювався з російської артилерії та за наказом офіцерів російської армії.

Нагадаємо, російські загарбники звели у Маріуполі іпотечний будинок. Однак, місцевим жителям тут квартири не надаватимуть. Окупаційна влада зацікавлена у тому, щоб заповнити місто приїжджими росіянами з різних куточків РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.01.2024 13:59