Вантажівки в чергах на кордоні. Джерело: ДПСУ

Польські фермери відновили блокування одного з пунктів пропуску на кордоні

У середу, 13 березня, польські фермери відновили блокування руху вантажного транспорту перед пунктом пропуску "Корчова — Краківець". Усього заблокованими залишаються шість ділянок кордону.

Про це повідомила прес-служба Державної митної служби України.

Блокування руху відновили о 10:00 за варшавський часом (11:00 за Києвом). Зокрема, йдеться про:

  • блокування протестувальниками автодороги, якою рухаються вантажівки на виїзд з Польщі та вʼїзд в Україну, на відстані до одного кілометра до пункту пропуску;
  • блокування протестувальниками автомагістралі А4 на відстані до 500 метрів до пункту пропуску;

"Рух пасажирського транспорту (легкових автомобілів, автобусів) в обидва напрямки здійснюватиметься безперешкодно", — зазначили в Державній митній службі України.

Джерело: Державна митна служба України

Джерело: Державна митна служба України

Польські фермери продовжують блокувати рух вантажних транспортних засобів, значно ускладнюючи перетин кордону як у напрямку України, так і в напрямку Польщі. Блокування відбуваються на шести пунктах пропуску: "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська", "Шегині" та "Краківець".

Нагадаємо, віце-прем’єр із відновлення, міністр із розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков заявив декілька днів тому, що нові контрольно-пропускні пункти мають з'явитися на кордонах з Угорщиною, Молдовою, Румунією та Польщею. Відкриття низки нових прикордонних пунктів дозволить знизити навантаження на українсько-польську ділянку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.03.2024 12:29