Фото ілюстративне. Джерело: ДПСУ

Україна планує відкрити нові пункти пропуску на кордонах з чотирма країнами: деталі

Нові контрольно-пропускні пункти мають з'явитися на кордонах з Угорщиною, Молдовою, Румунією та Польщею. Відкриття низки нових прикордонних пунктів дозволить знизити навантаження на українсько-польську ділянку.

Про це заявив віце-прем’єр із відновлення, міністр із розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков в інтерв’ю "РБК-Україна".

"Сподіваюся, що з Угорщиною ми незабаром відкриємо додатковий новий пункт пропуску, а той, який діє зараз, — "Лужанка" — переформатуємо під пропуск порожніх вантажівок, таким чином збільшимо його пропускну здатність", — пояснив він.

За його словами, наприкінці березня також планується відкриття спільного додаткового пункту пропуску з Молдовою, який останні місяці перебував на ремонті.

"Із Румунією цього року теж очікуємо відкриття нового пункту пропуску. З Польщею, до речі, теж. Проект, який розпочали будувати декілька років тому, завершимо цього року", — запевнив очільник Мінвідновлення.

Нагадаємо, що в неділю, 10 березня, польські протестувальники розблокували контрольний пункт пропуску "Краківець". Але на загальну ситуацію це суттєво не вплинуло: в чергах на польсько-українському кордоні станом на вчорашній день стояли близько 1 700 вантажівок. До того ж фермери вже анонсували відновлення протестів на цьому напрямку орієнтовно з 13 березня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 11.03.2024 10:55