Дональд Туск. Джерело: польські ЗМІ

Туск на зустрічі з фермерами зробив заяву щодо закриття польського кордону

На зустрічі з польськими фермерами глава уряду Дональд Туск заявив, що не закриватиме кордон для товарів з-за меж Європейського Союзу. Він намагатиметься переконати Єврокомісію піти на поступки щодо так званої "Зеленої угоди".

Про це повідомляє польське видання PAP.

За даними джерела, 9 березня відбулася зустріч уряду Польщі з лідерами фермерських протестів. Зустріч не принесла очікуваних результатів, оскільки жодної угоди не вдалося досягнути.

Анджей Собоцінський, який є одним з лідерів фермерських протестів, розповів виданню, що розмова з посадовцями була про "дрібниці", а прем'єр Туск сказав фермерам, що у нього "зв'язані руки", але пообіцяв спробувати переконати Єврокомісію піти на поступки щодо так званої "Зеленої угоди".

"Щодо кордону, то він сказав, що не буде закривати кордон. Він краще виведе надлишок зерна з польського ринку... Це було б певним розв'язання проблеми, бо дало б фермерам можливість спорожнити свої склади та збирати новий урожай", — додав Собоцінський.

Як відомо, польські фермери продовжують блокувати рух вантажних транспортних засобів. Спостерігається значне ускладнення для перетину кордону — як в напрямку України, так і в напрямку Польщі. Блокування тривають на шести пунктах пропуску: "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська", "Шегині", "Краківець".

Нагадаємо, речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявляв, що станом на 7 березня на шести пунктах пропуску українсько-польського кордону стояли теж близько 2 300 вантажних транспортних засобів.

Раніше повідомлялось, що польські фермери погодилися тимчасово розблокувати один із пунктів пропуску на польсько-українському кордоні. Станом на ранок 9 березня в чергах перебувало близько 2,3 тисячі вантажівок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.03.2024 18:14