Фото: ситуація на кордоні з Польщею. Джерело – Facebook-сторінка Олега Ніколенка

Польські фермери продовжують блокування кордону з Україною на шести напрямках, — ДПСУ

Станом на ранок 22 лютого польські фермери продовжують блокування кордону з Україною на шести напрямках. Найважча ситуація спостерігається на пунктах-пропуску "Краківець", "Рава-Руська" та "Шегині".

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

За його словами, продовжується блокування польськими фермерами руху вантажних транспортних засобів. Як і раніше це шість напрямків: "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська", "Шегині" та "Краківець". 

"Станом на ранок сьогодні, за інформацією, яку ми маємо від польських колег, сукупно на цих шести напрямках на території Польщі в чергах очікують на можливість перетину кордону в бік нашої держави 2450 вантажівок. Найбільше це навпроти пункту пропуску "Краківець", "Рава-Руська" та "Шегині", — заявив Демченко.

Речник ДПСУ наголосив, що поряд з чергою наявне суттєве зниження кількості перетинів кордону вантажними транспортними засобами за останні дні. 

"Особливо так критично це відчувається у напрямку пункту-пропуску "Ягодин" та "Шегині". До прикладу по "Шегиням" за вчора кордон перетнуло ще 60 вантажівок: 40 в бік України та 20 в бік Польщі. А у напрямку пункту-пропуску "Ягодин" це 70 вантажівок, які перетнули кордон в бік нашої держави й жодна вантажівка не перетнула кордон в бік Польщі", — сказав він.

Андрій Демченко наголосив, що фактично польські фермери не пропускають жодну вантажівку, яка слідує через "Ягодин", слідуючи з України в Польщу.

Нагадаємо, на думку першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького, польські фермери, блокуючи кордон з Україною, висувають вимоги більш політичного характеру, які не мають відношення до спільної аграрної політики.

Своєю чергою адміністрація президента Польщі Анджея Дуди схвалила ініціативу Володимира Зеленського зустрітися для розв'язання складної ситуації, яка склалася на польсько-українському кордоні. При цьому в Польщі не підтримали ідею зустрітися на самому кордоні, а запропонували для цього більш безпечні місця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.02.2024 10:51