Фото: Facebook-сторінка Олега Ніколенка

Польські страйкарі почали більш жорстке блокування кордону: що відбувається на шести пунктах пропуску

Польські фермери повністю заблокували в обидва боки рух вантажівок на міжнародному пункті пропуску "Медика-Шегині", а також планують перекрити рух для усіх видів транспорту сьогодні, до 17:00, на пункті "Долгобичув-Угринів".

Про це повідомляє Держприкордонслужба України у Telegram-каналі.

Також зазначається, що у вівторок, 20 лютого, з 13:00 по 16:00 протестувальники обмежать рух автобусів, вантажних та легкових транспортних засобів в обидвох напрямках на пункті "Зосін-Устилуг". Втім, поляки обіцяють пропускати вантажівки з гуманітарною допомогою.

Водночас сьогодні, до 21:00 вечора, на пункті пропуску "Корчова-Краківець" протестувальники планують блокувати рух вантажівок на виїзд з Польщі, крім тих, які перевозять критичні вантажі. При цьому, автобуси, мікроавтобуси, легкові автомобілі в обидва напрямки зможуть рухатися безперешкодно.

На пункті "Гребене-Рава-Руська" протестувальники сьогодні з 13:00 повністю заблокували рух в обох напрямках для всіх категорій транспортних засобів, крім тих, які везуть критично важливі вантажі та гуманітарну допомогу. До 19:00 організатори протесту мають намір повністю заблокувати рух вантажівок в обидвох напрямках і на пункті "Дорогуськ-Ягодин".

Нагадаємо, речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко заявив, що блокування польсько-українського кордону, якими б гаслами воно не супроводжувалося, не має виправдання. Він додав, що наземні кордони залишаються важливими в умовах російської агресії.

Дипломат наголосив, що дії польських протестувальників та окремих радикальних польських політиків підважують українську економіку та стійкість до відбиття агресії Росії, а антиукраїнські гасла, які лунають на кордоні, лише підтверджують політично вмотивований характер акції. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.02.2024 13:44