Фото: nta.ua

Блокада польсько-українського кордону: скільки вантажівок сьогодні стоять у чергах

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив, що станом на 7 березня на шести пунктах пропуску українсько-польського кордону стоять близько 2300 вантажних транспортних засобів.

В ефірі телемарафону посадовець розповів, що найбільші черги фіксуються в районах пунктів пропуску "Краківець" та "Ягодин".

"Протестувальники продовжують повністю блокувати рух вантажівок на виїзд з України на напрямку "Ягодин". Складною залишається ситуація і на напрямку "Шегині". З п'ятниці до понеділка там повністю блокували рух транспорту, відучора почали пропускати мізерну кількість вантажівок. За минулу добу до України заїхали 20 вантажівок, а в бік Польщі — лише три", — зазначив Демченко.

Водночас, за словами Демченка, легкові автомобілі та автобуси безперешкодно долають кордон. 

"Ці транспортні засоби вільно перетинають кордон в обидві сторони. Звісно, люди настрашені тими діями, які вчиняли фермери раніше. Наприклад 20 лютого вони на трьох напрямках повністю блокували рух для всіх видів транспорту. Але це тривало лише кілька днів, надалі такого не було", — пояснив Демченко.

Також, попри протести польських фермерів, перетнути кордон вдається і гуманітарним та військовим вантажівкам, які прямують до України. 

"По гуманітарних вантажах та інших важливих для України, ми бачимо на наших пунктах пропуску, що такі вантажі прибувають на територію України. Вони мають можливість проїзду через ці блокадні місця. Але чи вдається безперешкодно проїхати через ці місця — мені складно дати оцінку", — зазначив Демченко.

Нагадаємо, під час протестів 6 березня польські фермери закидали правоохоронців бруківкою та запаленими фаєрами. У Варшаві лунали постріли, є поранені, декілька десятків людей затримані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.03.2024 12:20