Протести у Варшаві. Джерело: польські ЗМІ

Протести у Варшаві: польські фермери побилися з поліцією, є поранені (фото, відео)

Під час протестів у середу, 6 березня, польські фермери закидали правоохоронців бруківкою та запаленими фаєрами. У Варшаві лунали постріли, є поранені, декілька десятків людей затримані.

Про це повідомив RMF24.

За даними правоохоронців, фаєри та петарди фермери запалили перед офісом прем'єр-міністра Дональда Туска під час масштабної акції протесту, що триває в столиці Польща зі самого ранку. Деякі фаєри кинули в бік поліції й офісної будівлі прем'єр-міністра. Натовп скандував, щоби до них вийшов Дональд Туск. Окрім того, варшавська поліція повідомила, що протестувальники закидали правоохоронців бруківкою.

"У зв'язку з фізичною агресією деяких страйкарів на вулиці Вейській щодо співробітників поліції довелося застосувати заходи прямого примусу", — зазначили у столичній поліції.

Відомо також, що страйки проходять не лише у столиці Варшаві, але й в інших частинах Польщі. У декількох країнах Євросоюзу фермери й аграрії влаштували протести. Вони незадоволені зеленим курсом Європейської комісії та вимагають поступок як від ЄС, так і від своїх урядів.

У Франції та Польщі протести сягнули найбільших масштабів. Польські протестувальники також вимагають обмежити імпорт продукції з України. У центрі Варшави триває багатотисячна акція протесту. Фермери вимагають "захистити польські кордони від неконтрольованого напливу продуктів з України, Росії та Білорусі". Крім того, поляки блокують кордон з Україною — як виїзд, так і в'їзд вантажівок.

Нагадаємо, що станом на 6 березня продовжується блокування шести напрямків на кордоні з Польщею. Там у чергах в бік України стоять понад дві тисячі вантажівок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.03.2024 16:55