Вантажівки в чергах на кордоні. Джерело: ДПСУ

Польські фермери тимчасово розблокували один із пунктів пропуску на кордоні

Польські протестувальники розблокували контрольний пункт пропуску "Краківець". Але на загальну ситуацію це суттєво не вплинуло: в чергах на польсько-українському кордоні стоять близько 1 700 вантажівок.

Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Польські фермери продовжують блокувати рух. Станом на зараз це стосується п'яти напрямків. До цього, як відомо, було шість", — сказав речник Держприкордонслужби.

Демченко підтвердив, що польські протестувальники припинили блокаду на пункті пропуску "Краківець". Він додав, що фермери вже анонсували відновлення протестів на цьому напрямку орієнтовно з 13 березня.

За словами речника Держприкордонслужби, на всіх напрямках у чергах перебувають близько 1 700 вантажівок.

"Звісно, хоч напрямок пункту пропуску "Краківець" розблокований, рух там відбувається інтенсивний, але там теж залишається черга з вантажівок на території Польщі в очікуванні перетину кордону в бік нашої держави. Це десь близько 600 вантажних транспортних засобів", — додав він.

Нагадаємо, що на нещодавній зустрічі з польськими фермерами очільник уряду Дональд Туск заявив, що не закриватиме кордон для товарів з-за меж Європейського Союзу. Він намагатиметься переконати Єврокомісію піти на поступки щодо так званої "Зеленої угоди".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.03.2024 10:53