Вантажівки в чергах на кордоні. Джерело: ДПСУ

Польські фермери планують розблокувати один із пунктів пропуску на кордоні, — ДПСУ

Польські фермери погодилися тимчасово розблокувати один із пунктів пропуску на польсько-українському кордоні. Станом на ранок 9 березня в чергах перебувають близько 2,3 тисячі вантажівок.

Про це розповів речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Станом на ранок у чергах перебуває десь 2 300 вантажівок сукупно на всіх напрямках, де польські фермери ускладнюють або практично унеможливлюють проїзд вантажних транспортних засобів. Найбільше — навпроти контрольно-пропускних пунктів "Краківець" і "Ягодин", — зазначив він.

За словами речника Держприкордонслужби, найскладніша ситуація спостерігається на напрямках на "Ягодин" і "Шегині". Там фермери не пропускають жодної вантажівки в бік Польщі. За минулий день показники нульові. Водночас виїзд у бік України за вчорашній день у напрямку "Ягодина" перетнули близько 70 фур, а "Шегині" — близько 20.

"Також уночі від польської сторони ми отримали інформацію, що польські фермери нібито вирішили припинити тимчасово блокування руху в напрямку "Краківця". За інформацією, яку нам повідомили, це може тривати десь до 13 березня. Але чи дотримаються вони цього — побачимо", — зауважив Демченко.

Він також констатував, що для інших категорій транспорту — легкових авто, чи автобусів, якими перетинають кордон звичайні громадяни, — ускладнень немає в обидвох напрямках.

Також речник Держприкордонслужби додав, що прикордонники фіксують прибуття до українських контрольно-пропускних пунктів гуманітарних та інших важливих вантажів для України.

"Достеменно складно сказати, чи можуть вони безперешкодно проїхати через ті блокадні місця, але те, що такі вантажі прибувають в наші пункти пропуску, — це так", — акцентував Демченко.

Як відомо, польські фермери продовжують блокувати рух вантажних транспортних засобів. Спостерігається значне ускладнення для перетину кордону — як в напрямку України, так і в напрямку Польщі. Блокування тривають на шести пунктах пропуску: "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська", "Шегині", "Краківець".

Нагадаємо, речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявляв, що станом на 7 березня на шести пунктах пропуску українсько-польського кордону стояли теж близько 2 300 вантажних транспортних засобів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.03.2024 11:13