Фото: Pixabay

Швеція виділить значну суму на підтримку обороноздатності України: подробиці

Шведський уряд доручив своїм збройним силам здійснити виплати на підтримку обороноздатності України. Загальна сума допомоги становить 28 мільйонів євро.

Про це йдеться у прес-службі шведського уряду.

В уряді Швеції зазначили, що 18 мільйонів євро буде спрямовано трьом коаліціям сил і засобів в рамках контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн"), а додаткові 10 мільйонів євро — фонду НАТО для України.

"Ми продовжуємо підтримувати Україну і робитимемо це стільки, скільки буде потрібно. Шведська підтримка поступово  використовуватиметься для закупівлі нового обладнання у промисловості для передачі Україні. За допомогою цих коштів ми можемо посилити обороноздатність України у сфері безпілотників, розмінування та посилення спроможностей ВМС України", — йдеться у заяві міністра оборони Швеції Пола Йонсона.

Згідно з дорученням шведського уряду, п'ять мільйонів євро будуть виділені коаліції з розмінування, три мільйони — коаліції з морської безпеки, і ще 10 мільйонів Стокгольм передасть коаліції дронів.

Нагадаємо, у березні Швеція вирішила приєднатися до чеської ініціативи щодо постачання артилерійських снарядів в Україну й передасть 30 мільйонів євро на її підтримку. Кошти на закупівлю снарядів буде надано в межах 15-го пакета шведської допомоги Україні, який нині перебуває на розгляді парламенту.

Також шведський уряд готується покращити програму підтримки для українських біженців. Громадяни України зможуть швидше зареєструватись у реєстрі населення та отримувати вищі виплати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 09.05.2024 16:19