Фото: Pixabay

Швеція виділяє 30 млн євро на закупівлю боєприпасів для України в рамках чеської ініціативи

Швеція вирішила приєднатися до чеської ініціативи щодо постачання артилерійських снарядів в Україну й передасть 30 мільйонів євро на її підтримку.

Про це повідомив міністр оборони Швеції Пол Йонсон.

"Потреба України в боєприпасах велика, особливо в артилерійських. Чехія визначила можливості для закупівлі великої кількості боєприпасів на світовому ринку для пожертвування Україні. Уряд хоче підтримати Чехію в цій роботі", — наголосив очільник оборонного відомства Швеції.

Відтак, уряд Швеції вирішив, що Управління оборонних закупівель (FMV) може провести переговори та укласти угоду з відповідальним органом Чехії про закупівлю боєприпасів для України на суму 30 мільйонів євро.

Кошти на закупівлю снарядів буде надано в межах 15-го пакета шведської допомоги Україні, який нині перебуває на розгляді парламенту.

Зазначимо, у лютому президент Чехії Петр Павел заявив, що його країна знайшла 800 тисяч артилерійських боєприпасів на військові потреби України: півмільйона калібру 155 міліметрів і 300 тисяч калібру 122 міліметри. Однак для їхньої закупівлі знадобилися кошти. Ініціативу підтримали Німеччина, Латвія, Литва, Нідерланди, Данія, Канада, Франція й інші країни. Днями Павел заявив, що союзники вже знайшли майже всі необхідні кошти для закупівлі анонсованої партії.

Нагадаємо, радник прем'єр-міністра Чехії з національної безпеки Томаш Пояр заявляв, що закуплені у третіх країн світу 800 тисяч артилерійських снарядів можуть надійти в Україну у червні цього року. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.03.2024 20:20