Фото: Офіс президента

Про обіцяний мільйон не йдеться: Зеленський розповів, скільки снарядів Україна отримала від Європи

Країни Європейського Союзу обіцяли передати Україні один мільйон артилерійських снарядів. Проте насправді військові отримали від країн ЄС лише 30% боєприпасів — 300 тисяч.

Про це президент України Володимир Зеленський розповів під час спільної прес-конференції із прем'єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим.  

За його словами, ЗСУ отримали 30% снарядів від кількості, яку обіцяв передати Україні Європейський Союз.

"Що стосується Європи, мільйон снарядів, які нам обіцяв Європейський Союз. Навіть не 50% прийшло, а 30%, на жаль. Поки що так", — заявив глава держави.

При цьому український лідер не уточнив, чи очікується найближчим часом постачання додаткових боєприпасів.

Варто додати, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 24 лютого провів телефонну розмову з головою європейської дипломатії Жозепом Боррелем. Вони обговорили продовження військової допомоги Україні. За словами українського міністра, до кінця березня Євросоюз планує поставити в Україну майже 170 тисяч патронів і працює над подальшим збільшенням обсягів постачань.

Нагадаємо, 17 лютого єврокомісар із питань фінансів Йоганнес Ган заявив, що Європейський Союз зможе виробляти для України до двох мільйонів артилерійських боєприпасів щорічно. Але це стане можливим лише з 2025 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.02.2024 15:15