Фото ілюстративне. Джерело: Defense Express

У Євросоюзі несподівано заявили про готовність виробляти для України до двох мільйонів снарядів

Європейський Союз зможе виробляти для України до двох мільйонів артилерійських боєприпасів щорічно. Але стане можливим лише з 2025 року.

Про це повідомив єврокомісар із питань фінансів Йоганнес Ган в інтерв'ю Augsburger Allgemeine.

За його словами, до березня, коли Євросоюз обіцяв передати Україні мільйон снарядів, європейські країни зможуть передати до півмільйона боєприпасів.

"Ми вже зможемо поставити 500 200 артилерійських снарядів до запланованої дати — початку березня", — сказав єврокомісар.

При цьому Ган наголосив, що виробничі потужності Європейського Союзу розширюються, тому вже наступного року зможуть виробляти до двох мільйонів снарядів.

"До кінця року ми матимемо настільки великі виробничі потужності, що зможемо виробляти два мільйони артилерійських снарядів з наступного року", — додав він.

Єврокомісар визнав, що Євросоюз не зміг виконати обіцянку про мільйон артилерійських боєприпасів для України через проблеми з виробництвом.

"Боєприпаси завжди вироблялися лише відповідно до попиту. Саме тому ми скоротили багато виробничих потужностей у минулому, і тепер нам доводиться нарощувати їх знову", — підсумував Ган.

Нагадаємо, на початку лютого верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель підтвердив, що ЄС передасть Україні половину від обіцяного мільйона артилерійських снарядів вже до березня 2024 року. Водночас не всі країни-члени, за його словами, вже надіслали свій внесок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.02.2024 13:59