Скріншот з відео

Зеленський про мільйон снарядів від ЄС: "Треба політично тиснути на партнерів"

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні необхідні артилерійські снаряди, і потрібно “чинити тиск" на західних союзників, які зобов'язалися їх надати.

Про це йшлося на спільній прес-конференції глави держави з прем'єром Естонії Каєю Каллас.

На запитання журналіста, що ще можуть зробити Естонія та інші союзники для України, щоб наблизити її перемогу у війні, Зеленський відповів, що потрібно "політично тиснути на лідерів", які пообіцяли надати Україні мільйон артилерійських снарядів.

"Рішення щодо артилерійського пакета. Ми розраховували на нього у березні, і саме до березня була пропозиція з боку Естонії та інших лідерів передати Україні мільйон снарядів. Ми не отримали мільйон, і сьогодні, я вважаю, можна політично тиснути на лідерів, які підписалися під цим рішенням", відповів президент.

На його думку, якщо ці лідери "серйозні, і їхнє слово чогось варте", вони мають виконувати рішення, які самі ж ухвалювали.

Також глава держави заявив, що хотів би бачити від союзників контракти на постачання снарядів Україні, оскільки це "дає надію", що зброя все ж таки надійде на поле бою.

"Бачити перед очима контракти це вже дає надію, що, нехай з відтермінуванням, із затримками, але, а все-таки, це прийде на поле бою. Тобто, цю ініціативу можна довести до кінця", сказав Зеленський.

Нагадаємо, у грудні німецький оборонний концерн Rheinmetall отримав від України ще одне замовлення. Йдеться про виробництво та постачання артилерійських снарядів. Зазначається, що боєприпаси нададуть упродовж 2025 року. Законтрактоване замовлення складається з декількох десятків тисяч снарядів різних типів для різних озброєнь.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.01.2024 14:56