Фото ілюстративне. Джерело: Rheinmetall

Німецький концерн Rheinmetall отримав ще одне замовлення від України

Німецький оборонний концерн Rheinmetall отримав від України ще одне замовлення. Йдеться про виробництво та постачання артилерійських снарядів.

Про це повідомила прес-служба оборонного концерну Rheinmetall. Там зазначили, що вартість замовлення — тризначна в мільйонах євро. Боєприпаси нададуть упродовж 2025 року.

Законтрактоване замовлення складається з декількох десятків тисяч снарядів різних типів для різних озброєнь.

"Великі контракти на артилерійські боєприпаси для Rheinmetall обумовлені необхідністю поповнювати запаси боєприпасів через війну в Україні", — наголосили в прес-службі компанії.

Як відомо, в липні 2023 року Rheinmetall уклав угоду з Бундесвером в артилерійському секторі. Вона охоплює постачання декількох сотень тисяч снарядів, підривників і зарядів. Угода розрахована до 2029 року та має потенційний валовий обсяг замовлень близько 1,2 мільярда євро. Одні з перших замовлень оголосили в жовтні.

У листопаді уряд України уклав з німецьким збройовим концерном Rheinmetall контракт на постачання танків Leopard 1. Також з’являлася інформація, що компанія отримала від уряду Німеччини замовлення на виробництво близько 100 тисяч артилерійських мін 120-міліметрового калібру для України.

Нагадаємо, що німецький концерн Rheinmetall планує випускати в Україні танки "Пантера" та системи протиповітряної оборони. Генеральний директор компанії Армін Паппергер заявив, що виробництво техніки в Україні буде обходитися дешевше, враховуючи нижчі витрати на робочу силу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.12.2023 15:15