Фото: Генштаб ЗСУ

Україна замовила артилерійські снаряди у Rheinmetall: оприлюднено суму і терміни постачання

Компанія Rheinmetall виграла велике замовлення на підтримку України артилерійськими боєприпасами. Перед технологічним підприємством із Дюссельдорфу поставлено завдання поставити Києву артилерійські снаряди на суму близько 142 мільйонів євро. 

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Замовлення містить десятки тисяч комплектних 155 мм артилерійських снарядів, включаючи снаряд, підривник (для заряду вибухової речовини), порох і капсуль (для займання пороху). Замовником є країна-партнер НАТО, чиїм наміром є підтримка України в її оборонній боротьбі за допомогою ефективної довгострокової військової допомоги.

Снаряди вироблятиме компанія Rheinmetall Expal Munitions, нещодавно придбана іспанська дочірня компанія групи. Поточний контракт наголошує на ролі Rheinmetall як найбільшого у світі виробника боєприпасів, особливо в області великокаліберних озброєнь. Боєприпаси буде доставлено у 2025 році. Виробництво та постачання в Україну близько 40 тисяч патронів із попереднього замовлення мають відбутися вже 2024 року.

Зовсім недавно, в середині жовтня 2023 року, уряд Німеччини розмістив у Rheinmetall замовлення на понад 100 тисяч пострілів 155-мм боєприпасів, призначених для України (знову ж таки від Rheinmetall Expal Munitions), а також додаткові осколково-фугасні снаряди DM 12. у середині тризначного діапазону мільйонів євро.

За даними компанії, попит на артилерійські боєприпаси нині дуже високий, що зумовлено не лише потребами України, а й необхідністю поповнити практично порожні склади боєприпасів у Німеччині та інших країнах НАТО та ЄС. Rheinmetall планує у 2024 році значно збільшити потужності з виробництва боєприпасів на своїх заводах у Німеччині, Іспанії, Південній Африці та Австралії, довівши річну виробничу потужність приблизно до 700 тисяч артилерійських снарядів.

Нині Rheinmetall має багаторічні рамкові контракти на постачання німецькому Бундесверу кількох сотень пострілів артилерійських боєприпасів на суму понад 1 мільярд євро.

Нагадаємо, концерн Rheinmetall Group має намір вже наступного року запустити виробництво своєї бронетехніки в Україні. Планується укладення відповідного контракту з Києвом на будівництво колісного бронетранспортера Fuchs і новітньої бойової машини піхоти Lynx вже на початку 2024-го.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.12.2023 16:13