Фото: "Мілітарний"

Німецький Rheinmetall анонсував початок виробництва бронетехніки в Україні вже в 2024 році

Німецький збройовий концерн Rheinmetall Group має намір вже наступного року запустити виробництво своєї бронетехніки в Україні. Планується укладення відповідного контракту з Києвом на будівництво колісного бронетранспортера Fuchs і новітньої бойової машини піхоти Lynx вже на початку 2024-го.

Таку заяву зробив генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер в інтерв'ю WirtschaftsWoche.

"Після підписання контракту ми хочемо мати перший повнопривідний автомобіль в Україні приблизно через шість-сім місяців, а перший Lynx — через 12-13 місяців", — сказав Паппергер. 

Гендиректор Rheinmetall наголосив, що виробництво бронетранспортерів Fuchs в Україні стане можливим з кінця літа 2024 року, а виробництво БМП Lynx може стартувати влітку 2025-го. При цьому, за його словами, концерн планує передати Україні новітні бойові машини набагато раніше. 

"Перші десять бронемашин Lynx вже виготовляються тут, у Німеччині чи в Угорщині, у спільному виробництві між нами та Україною. Після фази нарощування ми швидко зможемо виробляти значну кількість цих транспортних засобів повністю в Україні", — сказав він.

Паппергер пояснює незвично короткий час виконання тим, що співпраця просунулася добре. Rheinmetall на сьогодні є найбільшим партнером України в ОПК. У 2022 році група отримала замовлення на суму близько 900 мільйонів євро, а у 2023 році обсяг замовлень зріс приблизно до двох з половиною мільярдів євро. 

"І наступного року їх точно буде більше", — прогнозує Паппергер, наголошуючи, що в Україні вже налагоджено обслуговування німецької бронетехніки, для чого українські фахівці пройшли підготовку в Німеччині.

Керівник Rheinmetall запевняє, що не бачить проблем із безпекою українських заводів концерну. 

"Ми не будуємо нових заводів; скоріше, як Rheinmetall, ми будемо орендувати існуючі заводи, переобладнувати їх і потім експлуатувати. І вони, здається, досить добре захищені, — принаймні, це показав досвід останніх двох років війни", — каже він.

Нагадаємо, раніше Паппергер повідомляв, що на заводі в Україні планують випускати 400 бойових танків щороку. Виробництво облаштують на Заході країни. Серед іншого, на ньому будуть навчати українців обслуговувати танки та інші броньовані машини, які виробляє Rheinmetall.

Дізнавшись про плани Німеччини відкрити завод з виробництва військової техніки в Україні, Росія почала погрожувати розбомбити його. Однак Берлін заявив, що це не вплине на рішення щодо побудови підприємства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.12.2023 01:43