Фото: Twitter Rheinmetall

В Угорщині офіційно відкрили завод Rheinmetall: він вироблятиме сучасні БМП (фото)

У п'ятницю, 18 серпня, в угорському місті Залаегерсег офіційно відкрили завод компанії Rheinmetall. Він вироблятиме бойові машини піхоти Lynx.

Про це стало відомо з повідомлення концерну Rheinmetall у Twitter, пише "Мілітарний".

На церемонії відкриття були присутні генеральний директор концерну Армін Паппергер, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан та міністр оборони країни Крістоф Салай-Бобровницький.

"Ми пишаємося тим, що є частиною зростальної промислової спільноти в Залаегерсегу і з нетерпінням чекаємо на співпрацю з місцевими партнерами та залучення місцевих талантів. Сотні людей працюють разом тут, у Залаегерсегу, над виробництвом першокласних військових систем для угорських збройних сил, а також для експортних замовників", — сказав генеральний директор компанії Армін Паппергер.

Фото: Twitter Rheinmetall

Деталі контракту Rheinmetall з міноборони Угорщини

Концерн Rheinmetall підписав з міноборони Угорщини контракт на постачання 218 БМП у вересні 2020 року. Угода була розділена на два етапи: перший — передбачав виробництво 46 БМП на потужностях Rheinmetall у Німеччині, другий — побудову заводу і запуск виробництва в Угорщині.

Нагадаємо, до кінця 2023 року концерн Rheinmetall поставить в Україну безпілотну систему Luna New Generation. Вона є першим ударним безпілотником німецького виробництва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.08.2023 17:27